Skal du ud på en kirurgisk afdeling for første gang, eller skal du snart afsted igen og vil gerne have genopfrisket nogle ting?

SAKS Odense holder jævnligt et kursus i basale kirurgiske kundskaber.

På kurset lærer du nogle helt basale kirurgiske principper du kan bruge ligegyldigt hvilket kirurgisk speciale du ender i. Derudover vil få præsenteret de mest almindelige kirurgiske instrumenter samt hvornår og hvordan de bruges. Endelig vil du lære både 1-håndsknuden og 2-håndsknuden og de to knuders fordele og ulemper i forhold til hinanden.

Når du har gennemført dette kursus, skulle du gerne kunne:

– De basale kirurgiske principper omkring indgreb, herunder præ-, per- og post-operative forhold, vurdering af kirurgiske patienter samt sårheling.

– Selv vide hvad de mest almindelige kirurgiske redskaber hedder, hvordan de holdes og hvornår de bruges.

– Være i stand til at binde både 2-hånds- og 1-hånds-knuder.

16.15: Velkommen.

16.20: Foredraget om kirurgiske principper v. Claus Hovendal, professor, dr. med., kirurgisk afdeling A, OUH.

17.15: Start på kursusdelen: Opdeling i to hold, hvor det ene lærer håndknuder og det andet lærer om kirurgiske instrumenter.

18.00: Skift – de to hold bytter om..

Det anbefales at du efterfølgende øver og vedligeholder de teknikker du har lært, da disse håndknuder gerne skal bindes uden tøven på operationsstuen.

Tilmelding åbner en uge før, og foregår efter først-til-mølle-princippet. Der er kun 20 pladser, men til foredraget med Claus Hovendal er alle SAKS-medlemmer velkomne. Kurset er gratis hvis du er medlem af SAKS. Hvis du ikke er medlem, kan du blive medlem for en 50’er. Medlemskabet giver dig gratis adgang til alle foredrag, og mulighed for at deltage i en række spændende kurser.

Hold dig opdateret på facebook og her på hjemmesiden mht. kommende kurser.

Vel mødt.

/SAKS Odense